Седмият по големина язовир в страната – “Тича е на 55,53%

...
Седмият по големина язовир в страната – “Тича е на 55,53%
Коментари Харесай

Над 500 000 българи пред воден режим

Седмият по величина язовир в страната – “Тича ” е на 55,53% от размера си.

Над 500 000  българи  са на  воден режим  или им следва да се сблъскат всеки миг с казуса, откри инспекция на “Труд ”.

Кризата в  Перник  е предизвестена от няколко предпоставки –  суша , чиновническо безхаберие и икономическите ползи на огромни компании, разясниха специалисти. След  Перник   воден режим  е разгласен в  Плевен Ловеч Севлиево , а пред рецесия са Дупница, Шумен, Търговище и други

Седмият по величина язовир в страната – “Тича ” се оказва, че е на 55,53 % от размера си и над 200 000 души от Шумен и Търговище са застрашени от  воден режим . Още в средата на предишния месец стана ясно, че над 315 000  българи  у нас живеят в изискванията на  воден режим . Данните бяха изнесени от отраслови министри в пленарната зала на националното заседание. Така в действителна обстановка на безводие или застрашени от режим са над 500 000 души у нас.

От ВиК - Шумен през вчерашния ден бяха са безапелационни, че знаят за течовете, само че ще пристъпят към отстраняването им в първите дни на 2020-та, а тогава ще се наложи градът да остане най-малко 24 часа без вода.

Към момента по данни на Министерство на околната среда и водите в язовир “Тича ” има 173,143 млн. куб. м. вода. Санитарният най-малко е сред 88 млн. куб. м. и 112 млн. куб. м., под който водата в язовира става негодна за питейно-битови потребности.

 

Цялата обява ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР